in

Днес решават за грипната ваканция във Варна

Снимка: zarata.info

Очаква се днес да бъде взето решение дали варненските ученици да бъдат пуснати в грипна ваканция, заболеваемостта се повишава

След проверка на актуалните данни за ръста на заболеваемостта днес най-вероятно ще бъде взето решение дали във Варна да бъде обявена грипна ваканция.

Към вчерашна дата броят на отсъстващите ученици във варненските училища е бил близо 20%, съобщи за „Нова Варна“ директорът на РЗИ – Варна, д-р Дочка Михайлова.Припомняме ви, че за да бъде обявена грипна ваканция в града, броят на отсъстващите трябва е 30%.

Вчера директора на Регионалното управление на образованието във Варна Венцеслава Генова коментира, че към момента обстановката в училищата е спокойна. Единствено директорът на СУ „Климент Охридски“ в Дългопол е подал информация за висок % на заболеваемост на учениците.

По данни на информационната система за събиране и анализиране на данни за заболеваемостта от грип и остри респираторни инфекции за периода от 7 до 13 януари заболеваемостта за област Варна е 129 на 10 000 души, а за страната 149 на 10 000 души.

Най-много болни са регистрирани във възрастовата група от 5 до 14 години и от 30 до 64 години, като общият брой на заболелите е 433 души.

Припомняме ви, че ваканция вече е обявена в четири области в страната, днес се очакват решения за още няколко.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева