in ,

„Най-масовото правене на пица“ донесе 750 кг варива за социална кухня във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Anatoli Kolev

Благодаря за голямата подкрепа, която ни оказахте с това благотворително събитие.

С тези думи се обърна днес отец Василий към шеф Анатоли Колев при предаването на продуктите, закупени със събраните средства от „Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“.

Събитието бе част от програмата на коледното издание на Улицата на готвачите пред Фестивалния и конгресен център във Варна и се проведе на 15 декември. В него участваха около 120 желаещи да приготвят сами пица „Маргарита“ с италианско брашно и моцарела, а със събраните над 1200 лв. от такси за участие са закупени продукти за социалната кухня на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ във Варна, които на 15 януари бяха предадени лично на отец Василий.

Снимка: Facebook/Anatoli Kolev

Той сподели, че енориашията вече 7 години се грижи за около 250 самотни, бездомни и други хора в нужда, благодарение на волните пожертвувания на хората.

„Знаете колко е трудно в този живот. В днешния свят е много ценно да бъдеш човек до човека, когато има нужда, и ние трябва да намерим това човешкото в нас“, каза още отец Василий и благодари на шеф Анатоли Колев за подкрепата.

„Благодаря на всички, които повярваха в каузата и застанаха зад нея. За мен беше чест за пореден път да бъда полезен на обществото и по-специално на тези, които се намират в изключително трудно положение. Това не е първото социално събитие, което правя, и няма да е последното“, каза шеф Анатоли Колев.

Снимка: Facebook/Anatoli Kolev

„Благодаря на Бог, че ми даде сили да успея за пореден път да завърша каузата си докрай“, допълни един от най-добрите пицари на България, който събра екип от десетина специалисти и над 120 души с топли сърца в студения ден, за да участват в благотворителната инициатива.

Снимка: Facebook/Anatoli Kolev

Събитието събра 1202,20 лв., с които бяха закупени 300 кг боб, 300 кг леща и 150 кг ориз. Те бяха дарени на социалната кухня и ще осигурят основен топъл обяд всяка събота, в продължение на 15 седмици на 250 самотни, бездомни и нуждаещи се хора. Кухнята получи и касетка с телешко месо от Венци Узунов от „Вино и Мезе“, който е от организаторите на Улицата на готвачите.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/