Без грипна ваканция във Варна засега

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Учениците във Варна няма да бъдат разпуснати в грипна ваканция до края на тази седмица. Евентуално такова решение може да има едната седмица. Това реши на заседанието си днес Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания

Новината потвърди за Нова Варна директорката на РУО Варна, Венцеслава Генова. На заседанието днес се включиха експерти от Регионалния инспекторат по образованието, Община Варна, РЗИ, здравните заведения, Спешна помощ и джипита от Варна, които направиха анализ на ситуацията.

Все още Варна не е достигнала критичната ситуация, при която да бъде обявена грипна епидемия. Следващото заседание на комисията е на 22 януари във Варна. Засега грипната ваканция остава в пет общини в областта, за които “Нова Варна” вече ви съобщи.

Забранява се провеждането на масови мероприятия и струпването на групи, засилва се сутрешният филтър в детските градини и училищата. Ограничават се свижданията в здравните заведения във Варна.

Директорите на училища във Варна трябва да следят и подават информация за броя на болните ученици и при наличието на 30% отсъстващи да изпратят писмо с искане до РЗИ за разпускане на децата.


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Бебе почина от изгаряния в Габрово

Снимка: "Нова Варна"

Животновъди: 2 млн. за сцена може, 20 хиляди за прасета – не може