Да помогнем: Варненски деца събират средства за участието им в Световното по футбол

снимка архив
снимка архив

Футболният отбор на VII СУ „Найден Геров“ набира средства за престоя си в Сърбия, домакин на шампионата тази година

Миналата година футболният отбор на VII СУ ”Найден Геров”, гр. Варна се нарежда на призовото второ място в националните ученически игри 2018г. и получава възможност да представи България на Световното ученическо първенство по футбол, което тази година ще се проведе в Белград, Сърбия в периода 06.04.2019г.- 14.04.2019г.

Участието на варненските футболисти ще организира и координира Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ), която провежда ежегодните Ученически игри. Министерството на младежта и спорта ще покрие пътните разходи и таксата за участие, но престоят на момчетата в Белград трябва да се финансира със собствени средства, които училището и семействата им не могат да осигурят.

Разходите за нощувки и храна на отбора възлизат на общо 17 600 лв., като 5 000 лв. от тези средства ще бъдат предоставени от Община Варна, други 1 000 лв. са дарени от родител на възпитаник на училището и още 1 000 лв. ще бъдат осигурени от управата на ПФК „Черно море“. Оставащата сума, необходима за участието на отбора в Световното първенство е 10 600 лв.

Ученици и родители започват кампания за набиране на средства, защото знаят, че младежите ще представят не просто своето училище, а Варна и България и то на първенство, в което ще вземат участие около 30 държави от цял свят. Предвид досегашните успехи на отбора, няма съмнение, че момчетата имат и талант, и спортен хъс да станат претенденти за световната титла.

Вече няколко поредни години училищният отбор на VII СУ „Найден Геров“ е победител в Областно първенство на Ученическите игри и представя Варна на ежегодното Републиканското първенство в Етрополе. През 2017г. стават трети в България, а среброто през 2018г. ги класира за Световното първенство в Сърбия. По-голямата част от учениците, под ръководството на учителя по ФВС Стефан Дончев, са футболисти и от юношеския отбор на ПФК Черно море – претендент за купата на България.

Всички, които желаят да подпомогнат участието на младите спортисти в Световното първенство, могат да го направят на място в VII СУ „Найден Геров“, където е поставена дарителска кутия или чрез съвместната дарителска банкова сметка, открита от родителите:

IBAN BG83UNCR70001523430621
BIC UNCRBGSF
Георги Дамянов Дамянов

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: "Нова Варна"

Животновъди: 2 млн. за сцена може, 20 хиляди за прасета – не може

Снимка: Pixabay

Варненци с масови оплаквания за изгорели уреди заради безводието (ВИДЕО)