in

Как върви ремонтът на подлезите по булевард „Левски“ (СНИМКИ)

Активно се рехабилитират и реновират подлезите по булевард „Левски“, които са в рамките на големи проект за изграждане на булеварда

Това са съоръженията до базар „Левски“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул. „Царевец“, пешеходен подлез при спирка „Дубровник“, автоподлезът при ул.„Мир“, авто и пешеходен подлез по продължението на ул.„Подвис“, пешеходен подлез до бл. 28 в ж.к. „Чайка“ и при спирка „Спортист“. Ремонтиран ще бъде и автоподлезът на бул. ”Осми приморски полк” при ул. ”Христо Смирненски”. Парите са осигурени по ОП „Региони в растеж“.

снимка Нова Варна

Приключиха ремонтни дейности на съоръжението на сп. „Явор“, където се ремонтираха стълбите и подходите към автобусните спирки от страната на кв. „Чайка“.

В момента се извършва основен ремонт на прилежащите в района 2 автомобилни и 4 пешеходни подлеза, който включва подмяна на хидроизолацията и поставянето на инвалидни рампи в подлезите в помощ на хората с колички. В рамките на мащабната реконструкция ще бъдат изградени още джобове за снимки за автобусите от градския транспорт, там където липсват бус ленти, ще бъдат обособени и в двете посоки.

снимка Нова Варна

Новите тротоари са проектирани така, че да се даде възможност за повърхностно отвеждане на дъждовните води и отичането им, и да имат достатъчна ширина , както и пешеходно пространство и велоалеи, ново улично осветление по стълбовете на контактната мрежа, категорични са от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура“.

снимка Нова Варна

снимки Мердин Берберов, Нова Варна
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева