in

Какъв въздух дишаме във Варна днес? (СНИМКА)

В десет града в България отново се отчита сериозно замърсяване на въздуха.

Това показват данни на Air Quallity Ingex на Европейската комисия.

Най-голямо натрупване на мръсен въздух се отчита в София – в измервателните станции в „Надежда“, „Хиподрума“, „Младост“, „Павлово“ и „Дружба“. Цветната сигнализация показва тъмно червено за опасни стойности. Такива стойности се измерват и в Пловдив и Русе, както и Благоевград.

Замърсен въздух има в градовете Варна, Велико Търново, Плевен и Перник, но стойностите са по-ниски. Към тях се добавят и Хасково, и Шумен.

Снимка: Данните за 19 януари/ eea.europa.eu

Вчера в столицата сутринта бяха измерени стойности на фините прахове частици 6 пъти над нормата. Замърсен въздух имаше още в Перник, Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград.

За днес прогнозата за времето е да преобладава облачно време с до умерен източен, в Дунавската равнина и по Черноморието – североизточен вятър, което не обещава разсейване на мръсния въздух.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.