in

Цветелин Кънчев: Каквито са българите, такива са и циганите им

Снимка: ПИК

Циганското малцинство във всички държави е огледален образ – като манталитет, възпитание и начин на живот – на мнозинството. Каквито са българите, такива са и циганите им. Същото важи за германците, за сърбите, за руснаците.

Това заяви в интервю за „Труд“ лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

Цветелин Кънчев за Войводиново: Да видим алкохолните проби и целия видеозапис Виж още
Цветелин Кънчев за Войводиново: Да видим алкохолните проби и целия видеозапис
По думите му, в страната има сериозно етническо напрежение, което е изкуствено насаждано от т.нар. патриоти, от т.нар. националистически партии.

„Те го желаят, защото се препитават от омразата. Тези партии не могат да съберат електорат, който да гласува за тях заради политическите им програми и предизборните им обещания, защото те очевидно не ги изпълняват“, категоричен е Кънчев.

Той каза още, че проблемът с омразата не е етнически, а е социален. Според Цветелин Кънчев, омразата умишлено се насажда, за да „замъгли акъла на бедните хора“ и те да забравят празните си джобове.

„Корифеите на мисълта трябва да знаят, че бедният няма какво да губи и без друго, а загуби и покрива на главата си, всичките му задръжки падат. И става непредвидим и обществено опасен. Така не спада престъпността, а става обратното“, допълни лидерът на Евророма.

Кънчев коментира още, че в последните години много българи се продават по-нагло от циганите.

„Повечето цигани си продават гласовете от нищета. А повечето българи – от алчност, за да си повишат стандарта. Освен това, след като вземат парите, повечето цигани гласуват по съвест, а повечето българи – против съвестта си“, заключи той.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.