in

АГ празнува Бабинден (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

С празничния ритуала „миене на ръцете“ лекарите и акушерките от АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“ отбелязаха празника Бабинден.

По стара традиция млади девойки измиха ръцете на шефа на родилното отделение в лечебницата д-р Добрин Николов.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Свещеник от Варненската и Великопреславка митрополия отслужи водосвет пред събралите се гости. След това танцови и музикални поздрави отправиха възпитаници на ДГ „Ян Бибиян“, както и от танцовия ансамбъл на Медицинския университет.

Шефът на болницата проф. Д-р Емил Ковачев пожела на колегите си успешен и усмихнат празник.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

 

„Това е един от най-хуманните и най-особените дни в българската традиция. Раждането на един нов живот, освен чисто професионалните умения, е едно велико тайнство. Трябва да се гордеем с нашата благородна професия. Пожелавам да има здрави родени бебета и щастливи родители“, каза още ръководителят на лечебницата.

„И да имам друг избор, никога не бих сменил професията, която практикувам вече толкова години. Аз съм трето поколение АГ специалист в семейството ми, надявам се и синът ми да продължи традицията“, гордее се д-р Ковачев.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.