in

Грипът затвори 600 училища в страната

В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кичево. община Аксаково. и ОУ „Васил Левски“ в с. Поляците, община Дългопол. Утре има ново заседание на комисията по грипа. По неофициална информация се очаква този път да бъде обявена грипна ваканция в града.

В област Ямбол до 23 януари също няма да има занятия в 43 училища, а в област Перник – в 40.

В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища – ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кичево. община Аксаково. и ОУ „Васил Левски“ в с. Поляците, община Дългопол.

В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес. Това са Обединено училище „Неофит Рилски“ и СУ „Отец Паисий“. В 113 СУ „Сава Филаретов“ в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове. Продължават да не се провеждат занятия в ДГ „Детелина“ в с. Черно поле, Видинска област.

В 593 училища и детски градини днес, 21 януари, са преустановени учебните занятия, съобщава пресцентърът на МОН.

До 22 януари вкл. е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен.
В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян.

В община Варна утре в 15 часа отново ще заседава Комисията за борба с грипа. По неофициална информация се очаква да бъде взето решение за обявяване на грипна ваканция в града.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/