in

Решено: Затварят училищата във Варна до следващия вторник

Всички училища във Варна са в грипна ваканция до следващия вторник (29 януари). Това реши преди минути Комисията за борба с грипа.

По настояване на кмета Иван Портних комисията беше свикана по спешност днес заради рязкото увеличаване в броя на заразените с грип и ОРЗ. Учениците трябва да са в клас на 30  януари.  Новината потвърди за „Нова Варна“ директорът на РУО Варна, Венцеслава Генова.

Всеки учител ще трябва да прецени как да навакса уроците и да уведоми директора на училището. Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани. Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график – на 4 февруари 2019 г. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г.

Пропуснатият по време на грипна ваканция материал да бъде преструктуриран, за да не се допуска изоставане на учениците, инструктира Министерството на образованието учителите.

Грипни ваканции има още в областите Бургас, Стара Загора и Шумен. До 23 януари – в Ямбол, Перник, Пазарджик и Смолян. В областите Добрич, Пловдив и София-област е обявена грипна епидемия с предписания за преустановяване на занятията в училищата.

Следващото заседание на Областната оперативна комисия ще се проведе на 29 януари от 10,30 ч. в РЗИ-Варна.

Повече за заболеваемостта в града четете тук

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева