Нов апарат изследва уринарни проблеми във Варна

Урологът д-р Георги Панайотов провежда изследване с урофлоурометър в Аджибадем Сити Клиник Варна.
Урологът д-р Георги Панайотов провежда изследване с урофлоурометър в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Нов апарат помага при диагностиката на уринарни проблеми. Урофлоуметърът в Аджибадем Сити Клиник Варна е единственият за възрастни в града и спомага за назначаване на лечение при пациенти от двата пола.

Изследването се прави по назначение от специалист-уролог. То е просто и безболезнено. Прилага се при различни оплаквания – чести позиви, чувство за недоизпразване на пикочен мехур, чести инфекции, уриниране два и повече пъти през нощта.

„Урофлоуметрията е урологично изследване, което проверява количеството, скоростта и времето за отделяне на урина. То се прави при пълен пикочен мехур. Добре е пациентът да заяви предварително пред лекаря какви медикаменти приема“, обяснява д-р Георги Панайотов, уролог в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Изследването представлява едно нормално уриниране, което се извършва в апарата. Резултатите се появяват във вид на графика на компютъра на лекаря. Те му помагат да уточни какви са нарушенията в уринирането и да постави точна диагноза. Препоръчва се при хора с инконтиненция (изпускане) и след оперативно лечение на доброкачествена простатна хиперплазия.

www.acibademcityclinic.bg
тел. 0700 33 900, *5544

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Варна в грипна ваканция от днес

Снимка: Нова Варна

Райони без вода във Варна