in

Йончева: Обвиненията са абсурдни, атаките на ГЕРБ няма да ни спрат

Снимка: БСП

Обвиненията, че работейки за телевизията TV 7 през периода 2012-2014 г.,съм била финансирана по престъпен начин, са абсурдни. Това повтори и днес пред медиите в НС говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева.

Тя обясни, че това е периодът, в който е заснела поредица документални филми за TV 7 за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. По думите й средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди нейния срив, пише dir.bg.

„Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат“, каза тя и допълни, че тази атака започна, след като левицата е поискала независима експертиза на българските магистрали.

„Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката“- тази организирана престъпна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре“, категорична бе Йончева.

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналистът Елена Йончева от страна на ГЕРБ“, заяви народният представител от ПГ на БСП Иван Иванов. Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно“ се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Иван Иванов припомни, че обвинението е повдигнато, след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата след „Кумгейт“, след разследването за магистралите.

Той заяви, че БСП иска да попита: „Към днешна дата защо освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа и разкрива престъпление, за което държавата с години си затваряше очите.“

Според него това е нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори. Той беше категоричен, че този опит ще бъде увенчан с неуспех.

„ПГ на „БСП за България“ категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност като журналист и народен представител, за да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия от тук нататък и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на НС и законът“, заключи Иван Иванов.

Припомняме, че вчера от прокуратурата официално обявиха, че Елена Йончева е подведена под отговорност за пране на пари.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/