in

Над 13 млн лв плаща Варна за ремонти на училища

Снимка: wikimapia.org

142 674 000 лв. е проектобюджетът за функция „Образование“ на Община Варна през тази година, стана ясно на днешната комисия „Наука и образование“ към Общинския съвет вчера. Средствата са с 24 095 000 млн. лв. повече, в сравнение с 2018 г.

През тази година общината ще задели 13,7 млн. лв. за подобряване на образователната инфраструктура в училища и детски градини и създаване на модерна база за образование и кариерно развитие. Ще продължи строителството на новите сгради на ДГ „Карамфилче“ и „Иглика“ в кв. „Виница“ за 2,5 млн. лв. Ремонт предстои и в сградата на закрития Дом за деца, лишени от родителска грижа „Другарче“, който ще стане филиал на ДГ „Д-р Петър Берон“.

1 016 338 млн. лв. ще бъдат заделени за ремонта на опасната сграда на НУ „Васил Левски“ в кв. „Аспарухово“, а 893 231 лв. за преустройството на столовата в актова зала на I Езикова гимназия. В бюджета са планирани също 150 000 лв. за технически проект на нова сграда на Математическата гимназия.

В планирания бюджет има и някои новости. Сред тях е увеличението на стандарта за хранене на децата от подготвителните групи и учениците от I до IV клас. Те ще бъдат вдигнати от 72 лв. на 94 лв. или общо 1 777 370 лв.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева