in

Скандал: Задържаха петима столични полицаи, събирали такса „спокойствие“

Петима икономически полицаи от столичното четвърто РУ са задържани за рекет над търговци, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той посочи, че сред сред задържаните има и служител на ръководна позиция, но не коментира дали става въпрос за началника на сектора.

Полицаите искали такса „спокойствие“ от търговци в столичния квартал „Лозенец“, за който отговаря Четвърто РУ, каза зам. главният прокурор Иван Гешев. За част от тях вноската била непосилна, но не посочи нейния размер. Накратко – това е разследване за организирана престъпна група от служители на 4-то РПУ и Икономическа полиция, занимаващи се с корупционни действия. Искали са „такса спокойствие“.

Аз бих казал, че по-скоро са изнудвали дребни собственици на дребни заведения в района им. Искали да им плащат месечна такса. Явно тези такси са се оказали непосилни за някои от собствениците и се случи това, което виждате. Тоест хората, които трябва да защитава законността осъществяват дейност, срещу която трябва да се борят. Искам да благодаря на МВР, че цялата дейност е свършено от съответните служби на министерство на вътрешните работи“, каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/