in

Топ 5 най-впечатляващи круизни кораби за 2019-та (ВИДЕО)

Статистиката сочи, че 28 милиона пасажери са пропътували круиз през 2018 г., съобщават експертите от круизна агенция Блу Сийс.

1. Symphony of the seas създаден април 2018 г.

Причината този кораб да е толкова уникален и неповторим и до днес е, че създателите истински се интересуват от мнението и отзивите на гостите си и имат това в предвид, когато го строят. Взели са под внимание дори най-малките забележки на вече пътувалите в компанията и са дали всичко от себе си за да създадат перфектния кораб. За това говори и огромният брой на записалите се през изминалата и тази година, желаещи да посетят този кораб. Определено това е най-харесваният кораб от нашите клиенти. Най-ексцентричният и желан за приключения кораб и при това най-големият в света, впечатлява всички със своите 361 метра и 18 палуби.
Подобно на другите кораби от клас Oasis – Symphony разполага с три от най-интересните иновации за круизни кораби – Сентрал Парк, алея на забавленията и Аква парк. На този кораб съществуват уникални забавления, които дори не сте подозирали, че може да бъдат позиционирани на круизен кораб. Можете да карате дори кънки на лед, да се катерите по 43- метрова стена и да играете баскетбол на игрище с оригинални размери без дори да се налага да слизате на сушата, а защо не да се пробвате да сърфирате на гребена на вълната и спускане по въже!
На този кораб на 16-та палуба се намира и най-високата водна пързалка на море – 46 метра височина или 60 метра дължина. Освен всичко това, за гарантирано екстремно преживяване пързалката е с прозрачна стъклена част, а спускането приключва в басейна на 6-та палуба.
За любителите на спорта, създателите на кораба са се погрижили, като са осигурили на посетителите мини голф, тенис на маса, баскетболно игрище и разбира се фитнес център, за да не губите форма дори на почивката си.

2. Celebrity Edge – плаващ от декември 2018 г.

Предлага модерен и елегантен начин за максимално сливане с природата и морето. Ако сте пътешественици, които ценят удобствата, този свръхмодерен кораб определено ще ви порази и отнесе в захлас.
През зимните месеци на 2019 г , корабът поема към слънчевите Кариби с отплавания от Флорида – САЩ, а от Май 2019 корабът пристига в Европа и ще отведе своите гости към Монте Карло, Барселона, Валенсия и Ибиса в Испания, Прованс и Ница във Франция, Флоренция, Пиза и Рим в Италия.
Корабът е с капацитет около 3 000 пасажери, като една от най-забележителните характеристики e 90-тонна платформа с размерите на тенис корт, захваната отстрани на кораба. Наречена „Магическото килимче“, тази платформа се движи нагоре и надолу по кораба, достигайки до височина от 13 етажа над морското равнище и в зависимост от това на коя палуба се намира променя атмосферата и функциите си, предлагайки нови и интересни преживявания.
Ще бъдете приятно изненадани и от атракциите на борда като курортната зона:
пътеката за джогинг, обхващаща две палуби, на които са разположени терасите и плувните басейни; джакузита под формата на чаша Мартини, издигащи се над басейна
солариумът само за възрастни; закритият басейн, разполагащ с триизмерна художествена стена, която представя красивите цветове и движението на океана
градината на последната палуба впечатляваща с уникалния си дизайн,
залата на три нива наречена РАЙ, с комбинация от забавления, акробати, винарни дегустаци и кулинарни демонстрации.
“Безкрайната веранда” – съвсем нов клас каюта за океанските кораби, проектирана така, че визуално интериора на вътрешната част и тази на открито да се преливат, като по този начин терасата става част от цялостната каюта. Това се получава благодарение на двустранните врати, които могат да бъдат напълно затворени, създавайки отделен балкон или оставени отворени, внасяйки слънчево осветено вътрешно пространство. Терасата разполага с френски прозорци, които могат да бъдат отворени, когато двустранните врати са затворени – отново създавайки “истинския” балкон. Тази иновативна, многофункционнална каюта ви предлага много варианти, готова да се пригоди по ваш вкус за едно наистина оптимално круизно изживяване.
Двуетажни апартаменти – вили, отличаващи се с високите си прозорци, атриум стълбище с изглед към терасите и собствен басейн.

3. MSC Seaview – създаден май 2018 г.

MSC Seaview е един от двата идентични кораба от серията „Seaside“. 323-метровият кораб е с капацитет от 5429 гости. Вдъхновен от концепцията за плажа и благодарение на специални дизайнерски елементи, MSC Seaview доближава гостите и морето, за да се възползват максимално от по-топлото време и уютната обстановка, с огромните си публични пространства за забавление и релакс.
Корабът идва отново в Европа от Май 2019 като ще отведе гостите си към най-прекрасните слънчеви средиземноморски курорти: Монте Карло, Корсика или Палма де Майорка.
Уникалната дизайнерска характеристика е впечатляващата 360-градусова крайбрежна алея със стъклени балюстради, които обхващат целия кораб. Това зашеметяващо открито пространство действа като оживена зона за отдих, където гостите могат да се разходят, да похапнат на открито и се наслаждават на невероятна гледка към морето.
На борда има 6 басейна, аквапарк за децата на 18-та палуба. За тези, които искат адреналин и приключения, на този кораб е създадена най-дългата въжена линия над морето, Формула 1 симулатор, боулинг и много други екстри за удоволствия.
Корабът предлага голямо разнообразие от барове и ресторанти. На борда на MSC Seaview възможностите за вечерни забавления и нощен живот са много и за всеки вкус. 19 дневни и нощни заведения – барове, дискотека, пиано бар, спортен бар, нощен клуб за танци, коктейл барове до басейните и много други вътрешни и външни барове, казино и театър, в който всяка вечер се изнасят шоу програми са на разположението на гостите.
MSC for Me предлага навигация, която помага, дава съвети и информация и упътва гостите относно това къде са им децата или как да стигнат до съответното място. Организаторът, включен в апликацията дава възможност да се планират дейности за всеки един ден по време на круиза – да се запазят места на театъра или в ресторанта, да се организират екскурзии и много други подобни, дори още преди гостите да са се качили на кораба. Също така апликацията изпраща и известия за да напомни за предстоящи събития. Благодарение на това приложение може да се провеждат разговори и чатове с приятелите от съседната каюта или да се видят специалните за съответния гост предложения.

4. NCL Bliss е 16-ят кораб във флотилия на Norwegian Cruise Line .
С дължина 326 м, корабът може да настани 4000 гости. Дизайнът на кораба е разработен специално за круизи до Аляска през лятото и за круизи до Карибите през зимата. От всички страни на кораба се откриват красиви гледки към морето: панорамните прозорци в ресторанти и барове, открити палуби наподобяващи крайбрежна алея, просторни зони с шезлонги до басейните и термалната спа зона.
На борда Ви очакват уникални забавления, които няма да видите на нито един друг круизен кораб. За любителите на екстремните дейности, е създадено трасето за картинг на открита палуба: почуствайте се като истински състезател във Формула 1! Това е най-голямата картинг писта в открито море, на 2 нива с 15 завои. Другото ново нещо са лазерните битки на специално изградена за това арена. В аквапарка ще откриете невероятна водна пързалка «Ocean Loops», излизаща извън пределите на кораба, която няма да остави равнодушен нито един пътник. На носа на кораба се намира 180-градусова панорамна зала „The Observation Lounge“, където гостите могат да се наслаждават на най-невероятните гледки към морете отплавайки към Карибите или достигайки ледниците в Аляски. По време на круиз ще се забавлявате на бродуейски спектакли!
Ресторантите и барове на NCL Bliss също са невероятни, тук може да намерите кухня от цял свят: барбекю с кънтри музика в Texas BBQ или класически стейк в CAGNEY’S, морски дарове в TEPPANYAKI или мексикански специалитети в Los Lobos. Food Republic ще Ви пренесе в Япония и Китай, тосканската La Cuchina ще ви покори с вкусовете на Италия, а в Jimmy Buffett Margaritaville гостите ще се потопят в Карибска атмосфера.
Независимо коя дестинация за круиз изберете, пътуване на борда на модерен NCL лайнер може да бъде описано с една дума – блаженство.

5. Последната дума на технологиите ще присъстват на борда на новият кораб Costa Smeralda с дебют от ноември 2019 г.
Ще бъде с максимален капацитет на пасажери 6 518. Плавателния съд ще е 183,000 тона и ще настанява своите гости в големи и комфортни 2600 кабини с невероятен дизайн. Корабът ще има 20 палуби с уникалните 337 метра дължина. Smeralda ще очарова с уникални иновации и технологии, като предлага това на своите гости на изгодни и достъпни цени.

Круизната програма на Коста Смералда ще включва 7 нощувки Западно Средиземноморие с възможни отплавания от Рим (Чивитавекия) или Савона или Барселона. Ла Специя (Италия) и Палма де Майорка са в списъка на пристанищата по 7-дневния маршрут.
Дизайнът на кораба: Deck 16 е активната палуба с водна пързалка, воден парк, градина със спускане по въже, мини голф. Палубата на басейна е покрита с подвижен стъклен покрив, плажен комплекс с 2 водни пързалки, стена за скално катерене, спортна зона. Тази палуба също има гигантска LED стена за филми и други видео развлечения на открито. Корабът има специални клубни салони за тийнейджъри и деца, включително за малки деца.
Корабът ще ви предложи спираща дъха гледка от панорамните стъклени асансьори на кораба свързващи външните зони. Друго изключително преживяване за търсещите адреналин е стъклено панорамно подово покритие, който е на 45 метра надморска височина.
Очакват ви още – огромен уелнес комплекс (спа и фитнес), площад с многобройни барове и магазини, лоби бар Атриум в центъра на кораба, театър с голям капацитет шоу салон.
Ще бъдете приятно изненадани от забавленията на борда, модерния дизайн и разбира се изобилието от италианска храна
Най-интересното в новия круизен кораб на компанията ще е това, че освен корабния екипаж, пътниците ще се обслужват и от роботите: Pepper Robots. Това е най-новата технология на киборг внедрена през 2016 г. Тези хуманоидни роботи посрещат, поздравяват и насочват пътниците при качването им. Уникалният екипаж ще помага и по време на круиза чрез предоставяне на информация и съвети за хранене на борда, развлечения, семинари и предварително планирани събития, казино, промоции за пазаруване, ескурзиите и обиколките на брега. Peper Robots са мобилни и общуват на 3 езика (английски, немски и италиански). Те също могат да интерпретират човешките емоции чрез анализиране на гласовите тонове и изразите на лицето.
Гарантираме на всички посетители, че ще останат абсолютно очаровани на този кораб от ново поколение.

Снимка: Facebook

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/