in

Ликвидират „ЦУМ – Варна“

Снимка: "Нова Варна"

Членовете на комисия „Собственост и стопанство“  решиха единодушно, бе за прекратяване и ликвидация на „Централен универсален магазин“ – акционерното дружество, което след решение на Общинския съвет и след получаване на финансиране от държавния бюджет стана собственост на общината.

В активите на дружеството е и т. нар. Дупка, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

За реализацията на концепцията на подобряване на облика на централната градска част, както и за опазване и експониране на богатото културно и историческо наследство, следващата възможна стъпка е имотът с отреждане за „търговски дом“ да придобие статут на публична общинска собственост. Това ще бъде възможно след изваждане на имота от активите на „ЦУМ – Варна“, където съставлява част от вписаната непарична вноска, и включването му в активите на община Варна.

Съветниците решиха да се прекрати чрез ликвидация търговското дружество. Те възложиха на кмета да сключи договор с ликвидатор, който в рамките на шест месеца да проведе процедурата, считано от датата на вписване на прекратяването в Търговския регистър. От същата дата ще бъде освободен и Съветът на директорите.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.