in

Нова такса при вдигането с „паяк“

Комисията по финанси и бюджет към Общински съвет – Варна реши да се въведе максимална цена за репатриране на неправилно паркирали автомобили и престоя им на наказателен паркинг. Тя ще бъде в размер на 300 лева.

Това се прави, тъй като според действащите цени задълженията в момента са трудно събираеми. Сумата, която трябва да се плати само за 1 месец, е минимум 765 лв., а за година тя нараства на поне 8805 лв.

Има случаи, при които репатрирани коли стоят с месеци на наказателния паркинг и заради натрупаните сериозни суми собствениците се отказват от автомобилите си. По данни на ОП „Паркинги и синя зона“ на паркинга към предприятието има коли отпреди 2012 г.

Цената за вдигане с „паяк“ се запазва, но ще бъде въведена такса при явяване на водача на мястото, на което е паркирал автомобила си. Досега в тези случаи репатрирането се прекратяваше. За да се покрият разходите за извършените действия по репатриране, се налага въвеждане на такса. Тя ще зависи от това в кой район е паркирана колата.

За центъра и кв. „Аспарухово“ цената ще е 30 лв. Собствениците на автомобили, паркирали в зона „Квартали“ с обхват „Чайка“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Възраждане“, „Победа“, „Изгрев“, „Галата“, „С. И. Рилски“, ще плащат по 35 лв. Сумата за крайните квартали – „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“, и всички селищни образувания ще е 40 лева.

Таксите за репатриране на неправилно паркирано превозна средство са:

  1. Зона център и кв.Аспарухово – 45 лв.
  2. Зона квартали с обхват- ж.к.„Чайка“; кв.„Левски“; ж.к.„Младост“; кв.“Трошево“; ж.к.“Възраждане“; кв.“Победа“; ж.к.“Изгрев“; кв.“Галата“ и кв.“Св. Иван Рилски“ – 50 лв.
  3. Зона крайни квартали- ж.к „Владислав Варненчик“; кв. „Виница“; кв. „Бриз“ и всички селищни образувания – 55 лв.

За да влязат в сила новите такси, те трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.