in

Концерти на световни звезди заляха Facebook (СНИМКИ)

снимка woman.bg

Нова забавна поредица от съобщения за предстоящи концерти и събития заля „Фейсбук“.

Няколко хиляди души проявиха интерес към концерт на Бионсе в чест на празника на Ловеч на 11 май.

Мястото на събитието е площад „Тодор Кирков“, часът е 20, но по всяка вероятност такова няма да се състои.

Снимка: Facebook

„Американката е решила да направи празника на град Ловеч отново велик! В отговор на въпроси на фенове и гости на събитието – подгряващи изпълнители засега не са предвидени, тъй като целият ни бюджет е инвестиран в акостирането на Бионсе край река Осъм“, гласи описанието на концерта във Фейсбук. Според страницата на ивента, изпълнителката на Crazy in Love ще прекара свободното си време „на покрития мост и в зоопарка“.

Шеговитият характер на описанието и коментарите отдолу сочат, че това събитие е измислено.

Снимка: Facebook

Създаването на подобни фалшиви концерти стана популярно през последните дни. Така, например, излезе информация, че Радо Шишарката ще подгрява Ед Шийрън на Празника на туршията и лютата ракия в Златарица. Хиляди проявиха интерес и към концерт на рапъра Еминем в Стара Загора. Според подадената информация, той е избрал България като спирка от лятното си турне през 2021 г. При поставена така информация, повече потребители в социалната мрежа се подлъгват, че такова събитие ще се състои и се интересуват от закупуване на билети.

Снимка: Facebook

В списъка с фалшиви концерти влизат още „Риана на събора в с. Калипетрово“, „Дрейк и Галена на Кюстендилска пролет“, „Джей Зи у Зелето във Враца“, „Лил Пъмп на кукерския фестивал „Сурва 2020“ в Перник“ и „Концерт на Slayer в Симитли“.

Снимка: Facebook

Тенденцията за лъжливи събития стартира миналия петък, когато родните меломани се ентусиазираха от измислен концерт на Кание Уест в Античния театър в Пловдив. Феновете на изпълнителя на All Mine веднага почнаха да се шегуват и с въпроса къде ще отседне популярната му съпруга – риалити звездата Ким Кардашиян. Други пък призоваха следващата му спирка да е Варна. Появи се и предложение оркестър „Кристали“ да го подгряват.

Тогава от отдел „Култура“ към Община Пловдив и управлението на „Старинен Пловдив“, където е Античният театър, обясниха, че такъв концерт не е предвиден и че Античният театър не е ангажиран за изява на Кание Уест през септември, пише „Монитор“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.