in ,

Варненска балеринка стана лауреат на международен конкурс в Санкт Петербург (СНИМКИ)

Снимка: ОДК-Варна

Възпитаничката на школа „Балет” при ЦПЛР- Общински детски комплекс във Варна Весела Манолова стана лауреат I степен на XVI международен фестивал на хореографските състави „Петербургская метелица“.

Фестивалът се проведе в Санкт Петербург, Русия и бе под егидата на “Администрация на Петроградски район”, по инициатива на творческо обединение “Петроградская сторона”.

Снимка: ОДК-Варна

Освен Манолова още няколко варненчета получиха заслужени високи отличия на форума. В раздел „Характерни танци“ изпълненията на децата от школа „Балет“ бяха оценени с диплом за второ място. В раздел „Класика“ триото – Весела Манолова, Елинор Кинчева и Никита Военкина се класираха трети. При съвременните танци Пелин Хасанова бе удостоена с отличието Дипломант III степен.

На ръководителката на школа „Балет“ Татяна Костова бе връчено благодарствено писмо за постигнати високи резултати при обучението на деца.

Снимка: ОДК-Варна

В журито на „Петербургская метелица“ личаха имената на редица изтъкнати специалисти в областта на танцовото изкуство. Сред тях бяха заслужилите артистки на Руската федерация доц. Зара Лянгольф, завеждащ катедрата по хореография на Санктпетербургския държавен институт за култура и изкуство и Олга Горбунова, носител на сребърен знак на Юнеско за заслуги в областа на хореографията.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.