Варненски депутат продава златния си медал заради болно дете

снимка facebook
снимка facebook

Световният шампион за професионалисти и народен представител от ГЕРБ Владимир Вълев-Питбула обяви на търг един от най-ценните трофеи в своята успешна спортна кариера – златният медал от Русия през 2016.

Със средствата, които ще събере, трикратният европейски и световен шампион по кикбокс, ще подкрепи благотворителната кампания за лечението на малкия Младен от Варна, съобщава Дарик.
Титулуваният спортист ще даде медала си на най-големия дарител по време на предстоящото първо издание от веригата по кикбокс и муай тай „Senshi”, което ще се състои на 23 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна с участието на най-добрите български бойци, а две от срещите ще бъдат съответно за Европейска и Интерконтинентална титла на WAKO PRO.
Началната цена, от която ще тръгне наддаването, е 300 лв„ каза за „Труд” Питбула.
„Вярвам в доброто и в името на битката за пълноценния живот на едно дете съм готов да се разделя с медала, който е свързан с много емоционален за мен момент на ринга. Надявам се голямата ми победа в спорта да помогне Младенчо да извоюва своята победа над тежкото заболяване’, сподели още Владимир Вълев. Той не за първи път се включва в кампанията, инициирана от близките на детето. През 2015 г. Владимир Вълев обяви на търг ръкавиците си от професионална гала вечер, а година по-късно взе участие и в благотворителен турнир.

Младен се ражда напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда на време, започва да изговаря своите първите думички, докато един ден, когато став: на година и половина, му се поставя поредната ваксина Пентаксим в крачето. Мал след това започват проблемите на детето, започват да му се изкривяват крачета, започва да не може да стъпва, скоро след това спира да се храни и говори. Междувременно му е направена операция, която допълнително влошава състояни му. Семейството е съкрушено. Последвали са множество прегледи и консултации < специалисти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия.
Средствата са необходими за скъпоструващо лечение със стволови клетки в чужбина.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка facebook

Млада варненка отличничка в конкурс за бъдещето на България в Европа (СНИМКА)

снимка БНР

Концерт събира таланти в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна