Майка обряза дъщеря си и го скри с черна магия

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Майка от Великобритания е първата жена, осъдена заради женско обрязване. Тя обрязала 3-годишната си дъщеря, като след това опитала да скрие ужасяващия акт с помощта на черна магия.

Жената, родена в Уганда, и партньорът ѝ, който е от Гана, осакатили гениталиите на невръстното момиче през лятото на 2017 г., заради което детето постъпило в болница с обилно кървене. Полицията заподозряла нещо нередно и започнали разследване. По време на претърсванията в дома им били намерени говежди езици, увити с тел, а в тях били забити винтове и пирони. С този ритуал майката искала да накара разследващите да млъкнат и да спрат да ровят. Освен това във фризера били намерени около 40 кори от лайм, в които имало листчета с магии и имената на полицаите, участващи в разследването.

Когато разпитали момиченцето кой ѝ е причинил това, то отговорило, че “вещица” го държала и го е наранила. По-късно по-големият брат на детето написал писмо към полицията, в което разказало, че майката изпълнила обрязването.

Майката е призната за виновна. Инспектор по случая разказва, че женското обрязване се случва във Великобритания сред обществата на африканските емигранти на Острова. То се счита за криминална проява и се наказва от 1985 г. насам.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Facebook

Веселин Маринов оперира гласни връзки

Райони без ток във Варна и региона