Млада варненка отличничка в конкурс за бъдещето на България в Европа (СНИМКА)

снимка facebook
снимка facebook

Единайсетокласничката от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна Айлин Мартинова е отличена в ученически конкурс, обявен от българския еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Форумът „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“ е посветен на националния празник 3 март. Вторите с най-добри компютърни рисунки ще посетят централата на Европейската комисия в Брюксел на 19 февруари. Три дни Айлин, заедно с шестте най-добри в двете възрастови категории ще бъдат в Брюксел.

Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката. Творческото съревнование беше разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците VIII-IX и X-XII клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие от страната.

Рисунката на Айлин Мартинова е озаглавена „Гледаме в една посока“, а момичето е сред шестте най-добри в съответната възрастова категория. Ментор на Айлин за участието в конкурса е преподавателката в гимназията инж. Рени Божилова.

снимка Личен архив

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка facebook

Жена осъди Общината, подхлъзнала се в подлез

снимка facebook

Варненски депутат продава златния си медал заради болно дете