in

Грипната ваканция приключи. От сряда на училище

Учениците се връщат в класните стаи на 6 февруари, заболеваемостта от грип е спадната значително, стана ясно днес на заседание на Областната комисия за борба с грипа

Областната комисия за борба с грипа се събра днес в 14.00 часа в сградата на Регионалната здравна инспекция. Членовете й взеха решение за край на обявената грипна епидемия и ваканция за учениците и отпадане на наложените мерки заради нея мерки.

Съществен спад на заболеваемостта от грип и ОРЗ във Варненско се отчита през изминалата седмица. Това показват данни на Националния център за заразни и паразитни болести към Министерството на здравеопазването..

За периода са регистрирани 484 пациенти при 731 през предходната сецмица. Най-много са в групата 30-64 години. Те са 191.

Нивото на заболеваемост във Варненско за дните между 28 януари и 3 февруари е 144 на 10 хил. души при 218 на 10 хил. души за седмицата преди това. При първоначалното обявяването на грипната епидемия в областта на 22 януари нивото бе 248 на 10 хил. души. В момента средните стойности за страната са 174 на 10 хил. души.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева