in

За първи път в историята дама оглави адвокатите във Варна

снимка Варненска адвокатска колегия

Жена е избрана за председател на Адвокатската колегия във Варна за първи път в близо 130-годишната история на организацията.

Новият председател е Калина Милославова – победител в балотажа за ръководното място, проведен на 3 февруари сред 467 адвокати с право на глас. Милославова е подкрепена от 271 нейни колеги, а подгласникът й Росен Димитров – от 172-ма. 4 от бюлетините във вота са били недействителни. На първия тур в избора на нови ръководни органи на колегията, в края на месец януари, Милославова е с първи резултат от общо 7 кандидати.

От създаването й през 1891 година адвокатската колегия в морския град винаги е била ръководена от мъже. Пръв неин председател е бил Михаил Паничерски.

Първата жена, избрана за председател на организацията – Калина Милославова, е родена на 04.06.1976 г в гр. Варна и е с 16-годишен стаж в професията. Завършила е „Право“ и „Публична администрация“ в Технически университет – Варна. От 07.05.2003 г. е вписана като адвокат във ВАК. От 2003 до 2005 г. е била асистент в ВСУ „Черноризец Храбър“. От 2010 до 2016 г. е член на Дисциплинарния съд на ВАК. От 2016 до 2019 г. е член на Адвокатски съвет. В този мандат е и ръководител на Регионалния център за безплатно правно консултиране към адвокатската колегия във Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/