in

Държавата обезщетява собствениците на умъртвени прасета във Варненско

Снимка: Илюстративна

Собствениците на умъртвените прасета в провадийското село Тутраканци ще бъдат обезщетени. Това съобщи пред медии край Варна министърът на земеделието, горите и храните Румен Порожанов.

Той посочи, че стопаните ще получат обезщетения за 90 прасета на стойност малко под 30 000 лв., въпреки че животните не бяха регистрирани. Цените са изчислени на база на протоколите, издадени от Областната дирекция по безопасност на храните, килограмите и пазарната стойност на прасетата.

„Африканската чума е един проблем, който стои в цяла Европа, заболяването в Румъния се разшири и стигна до Никопол. Към момента ние нямаме нови случаи на африканска чума, освен 1-2, които имахме по дивите прасета“, заяви министърът.

Той добави, че санкциите по отношение на чумата по овцете, които наложи Брюксел на България, вече са свалени.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/