in

Ето го героя от АМ „Струма“, оставя две сирачета (СНИМКА)

Снимка: БНТ

54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево е загиналият във вчерашната верижна катастрофа, опитал се да предупреди останалите шофьори по автомагистрала „Струма” за опасността.

Семеен с две деца и доскоро е работил като професионален шофьор, пише „Монитор“.

Снимка: struma.com

Кметът на село Ново Делчево Валентин Апостолов, който е негов братовчед, разказа пред Дарик радио, че мъглата по магистралата е била „гъста като сирене” и водачът на един от преминаващите камиони не е успял да види Димитър навреме: „Познавам Митака, роднина ми е, втори братовчеди сме. Добър човек, нито скандали е правил, няма никакви такива прояви. Последно работеше в Сандански, във фирма за алуминиева дограма, иначе е професионален шофьор. Преди да започне да работи с дограмите, работеше в спедиторска фирма. През уикендите задължително пиехме кафе заедно. Катастрофата е станала точно по средата между нашето село и Сандански. Мъглата е била много гъста. Говорих с едно момче от свидетелите, което каза, че е била гъста „като сирене“. Не можели да виждат на два метра. Още един човек е имало с Димитър в колата, не знам кой е, но той е жив. Димитър е слязъл да спре рейсове, коли, но тирът го е премазал, не го е видял. Голяма трагедия!“, разказа още кметът на Ново Делчево Валентин Апостолов.

Шестима пострадали при вчерашната тежка верижна катастрофа на магистрала „Струма” остават в болницата в Сандански, четирима вече са освободени.

Движението в участъка с инцидента беше възстановено едва късно снощи. Повече от 20 автомобила се сблъскаха на новата отсечка от магистралата. За причина за катастрофата се смята гъстата мъгла в района рано сутринта. Един човек загина, а 14 бяха ранени, от тях 10 по-тежко.

Най-сериозно е състоянието на 75-годишен мъж и 77-годишна жена – и двамата са с черепно-мозъчни травми, счупени ребра и фрактури на крайниците.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/