in

Спасиха деветгодишно дете изпод руините на срутения в Истанбул блок (ВИДЕО)

снимка sputniknews.com

Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се 8-етажен блок в истанбулския квартал Картал. Детето е спасено 9 часа след началото на спасителната операция, съобщи представител на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), която ръководи спасителните действия.

Най-малко трима души са загинали при рухването на сградата. Властите огласиха техните имена. Жертвите са две жени, на 33 и 45 години, а самоличността на третия загинал е неизвестна, информира dir.bg.

Общият брой на спасените към момента лица е 12. Те са настанени в болницата в Картал – най-голямата държавна болница в азиатския район на мегаполиса Истанбул. Сред тях има едно момиче на 13 години. Останалите са на възраст между 23 и 75 години. Петима са мъже, а всички други – жени. Състоянието на трима се преценява като тежко.

Смята се, че има още затрупани под руините хора, но поради наложената медийна забрана не е известно какъв е техният брой. Спасителните работи продължават.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/