in

Борисов ще вдига доходите догодина

Очакваме да се увеличат приходите от борбата с контрабандата, така че догодина да можем с още 10% да вдигнем доходите.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на десетия юбилеен конгрес на Конфедерация на труда „Подкрепа”, съобщава „Фокус“.

„Трудно е, особено борбата с контрабандата. Сутринта направихме съвещание в ГДБОП по горивата. Очакваме и тук да се увеличат приходите, за да можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите. За това трябва да има спокойствие, приходните агенции да работят, за да може да има какво да разпределяме“, отбеляза Борисов.

Премиерът посочи, че правителството води борба със сивия сектор, за да се съберат повече пари в бюджета. По думите му няма международно представена организация, която да не отчита напредъка по всички сфери, включително и мониторинговия доклад за напредъка по Механизма за сътрудничество. Бойко Борисов допълни, че за първи път износът на България към Германия е повече от вноса.

„Двата синдиката са един много добър коректив не само на правителството, а и на синдикатите. Всички заедно сме убедени, че за да се повишат доходите, трябва да бъдат по-мощни икономиките. Колкото е по-мощна икономиката, толкова по-добре. Затова и ние кандидатстваме за чакалнята на еврозоната – това гарантира да не сме във втората скорост на Европа”, заяви Борисов и допълни, че вчера Европейската комисия е отчела, че България е в петицата на Стария континент по финансови и икономически параметри.

„Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка пазарът го изисква“, обяви министърът на финансите Владислав Горанов пред 10-ия конгрес на „Подкрепа“, който се провежда днес, навръх 30-годишнината на синдиката, който съвпада и с рождения ден на основателя д-р Константин Тренчев.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.