in ,

Варненец: Ще има ли дървета по булевард „Левски“, или само бетон?

Снимка: Красимир Цонев

Читател на „Нова Варна“ се свърза с нас, за да сподели притесненията си от финалния облик на най-мащабния проект във Варна – булевард „Васил Левски“.

Красимир Цонев живее на улица „Струга“ и по думите му, базирайки се на информация от работещите по трасето, всичко ще е залято с бетон и зелени площи не са предвидени.

Ето какво пише още той в писмото си до медията ни:

Аз съм един от живеещи покрай новия бул. „Левски“. Или ако трябва да съм по-точен живея на ул. „Струга“. Много от моите съседи, пък и не само, сме силно притеснени за крайния облик на този булевард/магистрала. Още в началото някой обеща, че и след като въпросният булевард бъде завършен, ще има озеленяване и някои от дърветата ще бъдат възстановени. На този етап силно се съмнявам това да стане. В участъците, където булевардът е “завършен”, зелени площи не са предвидени. Напротив. Където имаше преди храсти и дървета се излива бетон. Това е нещо, което не мога да си обесня. Разстоянието между двете платна с бетон, зона между мантинела и проход пак с бетон. Защо? Аз самият съм готов да инвестирам в млади дървета и да ги засадя сам. Но “проектантите“ на този мащабен проект просто са решили всичко да е бетонирано. И не става дума само за естетика ами и за здравето на всички нас – варненци.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.