Коя е варненската дискотека, която НАП се кани да запечата?

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Около 100 обекта, сред които и някои от най-посещаваните варненски заведения, са в списъка на подлежащите за запечатване търговски обекти на НАП-Варна.

Това показва справка в сайта на приходната агенция. Списъкът е публикуван на 8 февруари.

Сред тях са дискотека на ул.”Студентска” и бар клубове на бул.”Чаталджа” и до Образцов дом.

В списъка на НАП с подлежащите на запечатване търговски обекти фигурират още няколко бара, ресторанти и механи, сладкарница, пекарна, бърза закуска, месарница, кинкалерия, магазин за злато, аптека, дентален кабинет, фитнес зала и сервиз за автогуми. Заповед за запечатване е издадена и за количката за пуканки до Фестивалния комплекс, пише “Дарик”?

Нарушения на разпоредбите на Закона за ДДС, които са предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка, са открити и в механа в с. Калиманци и в бензиностанция в с. Тополи.

Списъците на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение са достъпни в интернет страницата на НАП. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП са установили данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Работата на НАП-Варна през миналата година показва, че до ефективно затваряне на обекти се стига в около 1/3 от случаите. Причината е, че много от заповедите се обжалват и се стига до съдебни решения. Освен това запечатването не става внезапно и на момента. Дава се срок на търговеца да обжалва заповедта, както и да изнесе стока от обекта.

Неиздаване на касов бон или липса на касов апарат са двете основни причини за издаване на заповед за запечатване, обясни Ваня Димитрова, която оглавява дирекция “Контрол” в НАП-Варна.

Актуалният списък с подлежащите на запечатване търговски обекти в цялата страна съдържа 944 позиции. Най-много заповеди за запечатване са издадени от НАП-София – 328. Териториалната дирекция в Бургас е с 215 заповеди, а НАП-Варна е трета със 199 (половината от тях са в морската столица). Пловдивската дирекция на приходната агенция е разпоредила временно затваряне на 114 обекта, а дирекцията във Велико Търново – 88.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: Pixabay

Бившa cъвeтcĸa peпyблиĸa се превърна в световен лидep

Снимка: ndt1.com

Граждани събират пари по делото за добив на газ в Добруджа