in

Затварят ключово кръстовище заради ремонта на булевард „Левски” (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Служители на Общинска полиция продължават да разчистват от нарушители варненските улици заради предстоящото затваряне ключов участък в града в неделя.

Фоторепортерът на „Нова Варна“ забеляза, че паяци масово вдигат колите по булевард „Цар Освободител“ около Проектанска.

Снимка: Facebook

Оплаквания за честитки има и по улиците в близост до трасето на булевард „Васил Левски“ – „Струга“ и „Неофит Рилски“.

Разчистването се налага заради очакваното затваряне в неделната вечер на булевард „Цар Освободител“ при кръстовището с бул. „Васил Левски“ и нуждата от освобождаването на място за засиления трафик.

Снимка: Facebook

Активната общинска кампания завладя критичния участък от града през последните няколко дни и възбуди както гневни реакции, така и одобрителни.

„Трябва да изчистим улиците, съветваме да жителите на въпросната улица да паркират на друго място. Ако не стане с глоби, може да се активира и паяка“, обясниха от Общинска полиция.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Припомняме Ви, че се предвижда временната организация да бъде въведена през нощта на 10 февруари (неделя) до приключване на строително-монтажните работи, т.е. около два месеца.

Снимка: Facebook, ул. „Струга“

По направление „център-квартали“ пълното затваряне на булеварда ще бъде сигнализирано още при кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Пирин“ и ул. „Битоля“. Целта е да бъдат избегнати максимално транспортни задръжки по ул. „Отец Паисий“, която ще бъде основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. „Отец Паисий“ ще се извършва отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. „Чавдар войвода“, съобщават от пресцентъра на Общината.

Снимка: Facebook

За движещите се в посока център отклоняването на движението ще става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. „Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. „Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Пешеходното пресичане на бул. „Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. „Магнолия“.

Във връзка с горното се променят и маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка „Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка „Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209.

Промените ще бъдат визуализирани на интернет страницата на градски транспорт www.varnatraffic.com в реално време.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.