in

Учени: Бързият секс е безполезен

Британски биохимици, изучаващи влиянието на половия живот върху здравето, са установили, че бързият секс не носи полза на здравето ни.

Сексът става полезен след 30-минутни сексуални упражнения, когато се появяват хормони, които неутрализират свободните радикали, предизвикващи различни заболявания, пише fakti.bg.

В организма на всеки човек има свободни радикали, които поглъщат молекулите на кислорода и задействат болестотворни процеси в човешкия организъм. По време на секс се образуват хормони, които съдействат за унищожението на свободните радикали.

Но учените установили, че необходимото количество полезни хормони се образуват в организма едва след 30-40-минутен секс. Само в този случай е възможно унищожението на вредните радикали и тогава сексът наистина носи полза и действа благотворно на здравето.

Така че сексът, който продължава по-малко от половин час, е в най-добрия случай безвреден. Затова ако искате да изживеете не само удоволствие, но и да подсилите здравето си, планирайте секс маратони с продължителни прелюдии, разнообразие и фантазии.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.