in

11 загинали пешеходци във Варна за година

Над 50 неправилно пресичащи пешеходци са глобени във Варна от 4 февруари до момента. Това каза старши инспектор Драгомир Ганчев, началник група „Пътен контрол“ при Областна дирекция на МВР – Варна, във връзка с акцията на „Пътна полиция“ за неправилно пресичащите пешеходци в цялата страна. С цел да се намали броят на инцидентите с пешеходци започна акция на 4 февруари, която ще продължи до 15 февруари.

В рамките на акцията ще се санкционират неправилно пресичащите пешеходци. Според старши инспектор Драгомир Ганчев за 2018 година 11 са загиналите, а 205 са ранените пешеходци само във Варна. Той допълни, че от началото на акцията всеки ден има глобени нарушители в града, информира moreto.net

„По принцип след пълното изтичане на операцията ще дадем точна бройка за броя на констатираните нарушения, но мога да ви кажа, че само за първите няколко дни вече имаме констатирани над 50 нарушения“, съобщи старши инспектор Ганчев. По думите му, наказанията за неправилно пресичане на пешеходци варират от 20 до 50 лв. в зависимост от ситуацията. „В случаите, когато нарушението на правилата за движение е и съпроводено от възникването на пътнотранспортно произшествия глобата достига и до 100 лева. Надяваме се да няма такива случаи“, допълни старши инспектор Драгомир Ганчев.


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/