Във Варна излезе нов вестник

снимка първа страница вестник Находки
снимка първа страница вестник Находки

Първият брой на вестник „НахОДКи” излезе от печат преди броени часове, изданието се списва от талантливи варненски деца. 

Вестникът е безплатно месечно издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. „НахОДКи”, който се печата в тираж от 300 бр., се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия”. В първия брой младите репортери алармират за сериозните проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и дори мобилни устройства. Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”. Една от страниците на вестник „НахОДКи”е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета”, да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали. В страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване. Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а кръстник и консултант на вестник „НахОДКи” е Емилиян Ялъмов. „Слуховете за смъртта на вестниците са силно преувеличени”, с усмивка перефразират крилатата мисъл на Марк Твен членовете на новата редколегия.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna

.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Четирима шофьори с дрога засечени за ден във Варненско

Варненски ученици ще карат безплатно кънки на ледената пързалка