Пожарът във Войводиново е локализиран (ВИДЕО)

снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

Големият пожар, който избухна в цех за месо в завод в пловдивското село Войводиново, е локализиран. Рано сутринта огнеборците са продължили да гасят няколко останали малки огнища от пожара. Днес ще започнат огледите за изясняване на причините за инцидента.

Сигналът за пожара беше подаден вчера към 18:30 ч. По информация на полицията той е избухнал в помещение за преработка и пакетаж.

Пламъците са тръгнали от работното помещение зад административната сграда на фабриката, след като служителите вече са си били тръгнали. Поради това, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях и обхваща цялата периферия на обекта, който е с площ от около 8 дка, съобщи директорът на Пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Пожарникарите са принудени да зареждат с вода цистерните, тъй като заради пламъците е изключено електрическото напрежение от трафопоста, което от своя страна изключва и напрежението към пожарните помпи на завода. Трите тона вода, с които първоначално са разполагали огнеборците, са свършили много бързо.

В гасенето на пламъците са се включили 17 пожарни автомобила от Пловдив, Карлово и Съединение.

Обстановката тази сутрин е спокойна, няма опасност от взривове. Във Войводиново има и специалисти за замерване чистотата на въздуха.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

23-годишен уби свой съсед в Старо Оряхово

Във Варна разбиха мрежа от сайтове за стоки-ментета