Събраха парите по делото срещу РИОСВ Варна за добив на газ в Добруджа

Снимка: ndt1.com
Снимка: ndt1.com

Приключи кампанията за събиране на средства по делото за добива на природен газ в Генерал Тошево. Сумата от 5700 лв. беше необходима, за да се заплати за експертно-техническата експертиза, назначена по делото от Варненския административен съд, в което фирмата инвеститор обжалва отрицателното становище на екоинспекцията във Варна за разработването на 41 сондажа в землищата на 18 населени места в региона.

На 15 януари тази година Варненският административен съд излезе с определение, според което по делото на фирмата инвеститор „Русгеоком БГ“ срещу РИОСВ Варна трябваше да бъде внесен депозит от 20 000 лв. като хонорар на петима, назначени от съда експерти, припомня радио Варна.

Акцията по събирането на средствата стартира веднага, след като стана ясно, че трите констиуирани като заинтересована страна лица трябва да внесат сумата от 5700 лв. В нея са се включили не само добруджанци, но и хора от цялата страна и чужбина. Днес предстои да бъдат преброени парите, събрани в кутии в търговските обекти в Добрич и Генерал Тошево, като окончателната сума ще бъде обявена в сряда.

Следващото заседание на делото е насрочено за пети март. Тогава се очаква съдът да разгледа и подготвените от експертите съдебно-технически експертизи.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Архив

Мъж загина след удар с камион в Луковит

Снимка: Facebook

PLAZA работи, няма да я запечатват