in ,

Варненски младежи дариха 30 000 лв на дом „Гергана“(СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Над 30 хил.лв, от благотворителна коледна кампания, провела се от младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“ – Варна, бяха дарени днес на Дом за възрастни хора „Гергана“ в „Св. Св. Константин и Елена“.

 

снимка Нова Варна

Средствата ще осигурят на центъра медицински легла и пациентски лифтери, обясниха от общинското заведение.

 

снимка Нова Варна

За 12-а поредна година младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“ – Варна проведе благотворителната си коледна кампания в морската столица. Както всяка година, те набираха средства за избраната от тях кауза чрез продажбата на ръчно направени коледни картички. Подготовката започва месеци преди празниците, като в изработването на картичките се включват както много младежи от организацията, така и хора от цялата страна, пише НПО-портал.

снимка Нова Варна

„Стотици хора станаха част от процеса на изработване на картички, а хиляди си купиха от тях. Благодарение на платформата TimeHeroes кампанията ни успя да достигне до хора от цяла България и всеки ден получавахме колети с картички от всички кътчета на страната. И не само от България. В Германия бивши членове на „Делфините“ организираха студентско благотворително парти, на което бяха събрани 1500 лева“ – споделя Габриела Чанова, PR на организацията.

снимка Нова ,Варна

В продължение на 9 дни, преди Коледа, младежите продаваха от сутрин до вечер картичките с кауза на специални щандове в големи търговски вериги във Варна.

снимки Мердин Берберов, „Нова Варна“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева