in

Морето край Шабла плувна в мазут

снимка dir.bg

Огромни петна от мазут се появиха на къмпинг „Добруджа” край Шабла.

На снимките се вижда, че цялото протежение на плажната ивица е покрито с черни петна. Най-вероятно замърсяването идва от кораб.
Кметът на Шабла Мариян Жечев каза, че преди два дни морето е било много бурно и вероятно тогава мазутът е изхвърлен на пясъка, съобщи bTV, позовавайки се на зрителски сигнал.

Цялото протежение на плажната ивица е покрито с черни петна, както става видно от снимките. Най-вероятно замърсяването идва от кораб.

Разлив в морето не се вижда. Утре ще бъде почистена плажната ивица. Сигнал ще бъде подаден към екоинспекцията във Варна. През лятото на миналата година морето изхвърли мазут на четири плажа по Южното Черноморие – Приморско, Алепу, Несебър и Ахелой.
Според еколози, мазутът престоява на дъното на морето и се изхвърлят на брега при силен вятър и вълнение. Затова е почти невъзможно да се определи кой е конкретният източник на замърсяването.


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/