in

Организират обществена дискусия на новия устройствен план на парка в Аспарухово

Снимка: live.varna.bg

Обществена дискусия на Подробния устройствен план на парка в „Аспарухово“ е насрочена за 16 февруари – събота от 11 часа в читалището в квартала/strong>

Планът беше одобрен преди по-малко от месец от комисията по архитектура към Варненския общински съвет. Процедурата по изготвянето на плана отне 22 години, след като започва още през 1997 г. Проектът обхваща територия от близо 47 хектара. Той вече е готов и е достъпен на сайта на районното кметство.

С този план се дават рамките за проектиране на застрояването в парка. Параметрите са добри с 1% застрояване в атракционните зони и със запазване на 2/3 от дървесната растителност. Притеснителна е зоната около бившето заведение „Детски свят“, при положение, че него фактически го няма, но на плана стои така, че запушва визията за парка още с влизането в него.

Притеснява ни насищането на Крайбрежната алея с коли и изход само от една лента за излизане от парка, липсата на обособено място с постоянна сцена за мероприятия, коментират аспаруховци. Паркът заема над 400 дка.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева