in

Патриарх Неофит идва във Варна за юбилея на митрополит Йоан

Снимка: bg-patriarshia.bg

Патриарх Неофит пристига във Варна следващата седмица по повод юбилея на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Владиката навършва 50 години на 13 февруари, когато Българската православна църква отбелязва св. Евлогий, архиепископ Александрийски, преп. Мартиниан и преподобни Зоя и Фотина, съобщиха от митрополията.

По този повод в сряда от 9,30 ч. в катедралния храм „Успение Богородично“ ще се отслужи съборна света литургия. В нея освен партиарх Неофит ще вземат участие митрополити – членове на Светия синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви.

На следващия ден се навършват 1150 г. от успението на св. Кирил Славянобългарски. Бележитата годишнина ще бъде отбелязана с отслужване на литургия в митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“, а от 10,30 ч. ще бъде отслужен и тържествен благодарствен молебен, оглавен от партиарх Неофит в съслужение с митрополити от Светия синод и гости от други поместни православни църкви.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/