PLAZA работи, няма да я запечатват

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

PLAZA не е затваряна от НАП, работи и няма проблеми с проверяващите органи. Това научи “Нова Варна” след като се появиха информации за запечатване на поп-фолк меката на Варна.

В края на миналата седмица изтече информация във варненските медии за затваряне на емблематични заведения. Оказа се, че проверката на отдел “Фискален контрол” в PLAZA е била през декември. Собствениците са обжалвали издадената заповед за запечатване, съдът я отменя и оттогава заведението работи и не е проверявано наново.

Междувременно в социалните мрежи тръгна инициатива за “спасяване” на любимото заведение.

Списъците на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение са достъпни в интернет страницата на НАП, но от тях не се разбира кое е запечатано, кое обжалва и кое в крайна сметка ще бъде наистина запечатано.
Неиздаване на касов бон или липса на касов апарат са двете основни причини за издаване на заповед за запечатване, обясни Ваня Димитрова, която оглавява дирекция “Контрол” в НАП-Варна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: ndt1.com

Събраха парите по делото срещу РИОСВ Варна за добив на газ в Добруджа

снимка varna 24

Убиецът на дядото от Старо Оряхово остава в ареста