Данъчните погнаха и дядото с пуканките

Снимка: Радио Варна
Снимка: Радио Варна

Бай Киро, дядото, който прави пуканки пред ФКЦ е получил заповед за запечатване на сергията си. Това е видно от списък, публикуван в сайта на НАП и беше потвърдено за “Нова Варна” от пресцентъра на ведомството.

78-годишният мъж е направил две нарушения – не е издал касов бон и е регистрирал нулев отчет в деня на проверката. Веднага след срещата си с данъчните, по съвет на приятели, е потърсил мнението на адвокат и е обжалвал заповедите, разказва Бай Киро пред Радио Варна.

„Данъчните веднага ми казаха, че ще бъда запечатан. Какво значи запечатан? Хем ще им платиш глобата, хем ще те запечатат. Хем няма да работиш, хем ще им платиш. От къде ще вземеш пари? Нямам думи просто”, оплака се пред микрофона на Радио Варна възрастният мъж.

Бай Киро вече три години има фирма “Кати-93-Киро Димитров” ЕТ и касов апарат и си признава, че не винаги има възможността да дава на клиентите касов бон. „Опашките са големи, а аз недовиждам и работя сам”, казва той, и допълва, че често прави грешки, докато натиска клавишите на касовия апарат и трудно се справя с него. “Ако си отвлека вниманието за малко, ще загорят”, допълва той.

“Аз съм емблема на Варна и трън в очите на някои”, така разсъждава старецът, който прави вкусни пуканки.

Бай Киро отваря в около 14 часа, но работният му ден започва в шест сутринта. Често се случва да няма време да закусва и обядва. Пълни газовата си бутилка, натоварва я на количката и върви пеш всеки ден чак до УМБАЛ „Св. Марина” и после обратно – към центъра.

Районният съд трябва да се произнесе относно обжалването дали ще бъде запечатана сергията или ще се размина само с глоба.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Снимка: Pixabay

Райони без вода днес

снимка facebook

Варна осъмна с огромни тапи и неработещи светофари (ВИДЕО)