in

Варненец ще плува над 2 км благотворително в леденото море тази събота (КАРТА)

снимка Нова Варна

Според организаторите на събитието това разстояние е преплувано в смразяващо студени води само веднъж в историята на спорта

Плувен соло маратон в леденото море организира варненецът Емил Атанасов тази събота. Атанасов е популярен в плувните среди, именно той хвана Богоявленския кръст през 2018 година. Тази събота смелият мъж ще предизвика своите възможности и ще опита да достигне отвъд предела плувайки от четвърта до първа буна във варненския залив.

С риск за здравето и живота си, Емил Атанасов ще се опита да преплува разстоянието от 2200 метра в ледените морски води край Варна, съобщават във фейсбук организаторите на събитието от организацията „Отвъд предела“. Събитието е в подкрепа на благотворителна кауза, която има за цел да събере средства за три от домовете за сираци във Варна.

Плувецът полу-професионалист ще бъде подкрепен от съпътстващи лодки, медицински екип, спасител и медии, които ще отразят смразяващото предизвикателство.

Ще може ли Емил Атанасов да достигне отвъд предела за да подкрепи своята кауза? 16 февруари, събота от 12ч. Всеки желаещ да го подкрепи е добре дошъл. Маршрутът и мястото за старт са начертани на картата

снимка facebook

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева