in

Новата Барби – в инвалидна количка и с протеза

Снимка: Internet

Откакто първата кукла Барби е създадена от Mattel през 1959 г., светът приема, че тя е руса красавица на високи токчета и с нереалистични телесни пропорции.

Но през годините играчката се превърна в много повече.

Барби записа успешна кариера като лекар, компютърен инженер и много други, и въпреки че все още се среща във варианта руса, с бяла кожа и тънка талия, тя също така е чернокожа, закръглена и горда с луничките си, пише profit.bg.

Фирмата за детски играчки Mattel продължава да прави крачки към приобщаването на различните, като пуска две нови кукли Барби: една, която използва инвалидна количка, и друга с протезен крак.

Mattel обяви новите допълнения към своята линия Fashionista на 11 февруари, като обясни, че се надява колекцията да спомогне за разширяване на дефиницията на това, което се счита за красиво, съобщава британският вестник Independent

„Като марка можем да повдигнем темата за физическите увреждания, като ги включим в нашата линия кукли, за да покажем още едно многоизмерно разбиране на красотата и модата”, се казва в изявлението на компанията.

Ким Кълмоне, вицепрезидент на Mattel в направлението Barbie Design, също така обяснява, че последните допълнения са пряк отговор на потребителското търсене.

Компанията работи в екип с Калифорнийския университет и с 12-годишната Джордан Рийвс, която има протезна ръка, за да бъдат новите кукли възможно най-реалистични.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/