in

Държавата даде имот за нова сграда на Математическата гимназия

Припомняме, че новата сграда на МГ-то ще бъде построена на гърба на бившия техникум. Очаква се строителството да е между 10 и 12 млн. лв.

На днешното си заседание Министерският съвет обяви имот – публична държавна собственост за частна – държавна собственост и го прехвърли на Община Варна. Имотът представлява терен с площ 14 164 кв. м и се намира на ул. „Върба“ № 24 в града. В него ще бъде изградена общинска сграда за осъществяване на образователни дейности от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна.

Прогнозите са, че построяването на новата сграда на варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в района на т.нар. техникуми във Варна вероятно ще отнеме до две-три години.

Припомняме, че новата сграда на МГ-то ще бъде построена на гърба на бившия техникум. Очаква се строителството да е между 10 и 12 млн. лв. Ангажиментът да осигури парите е на държавата, каза преди време министърът на образованието Красимир Вълчев.

Отделянето на математическата гимназия в нова сграда ще сложи и край на споровете с училище „Захари Стоянов”. Двете училища делят една сграда от години.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева