Франция заменя “баща” и “майка” с “родител 1” и “родител 2”

Националното събрание на Франция прие на първо четене поправка, която въвежда хомородителството в училищните формуляри. В графите за “баща” и “майка” вече ще пише “родител 1” и “родител 2”.

Така предвижда закон, наречен “училище на доверието”, съобщи в. “Фигаро”, като се позова на АFP.

“Тази поправка има за цел да узакони семейното разнообразие в административните формуляри”, обясни депутатката Валери Пети от партията на Еманюел Макрон “Република напред!” , която е вносителка на текста, пише факти.бг. Според нея училищните формуляри за записване, отписване, зачисляване на училищен стол и пр. се разминават със закона, известен като “брак за всеки”, който позволява еднополови семейства.

“Има семейства, които се изправят пред непреодолими казуси заради овехтелите социални и фамилни модели. Никой не бива да се чувства изключен заради остарялото мислене. За нас тази мярка е проява на социално равенство”, заяви в парламента нейната колежка Женифер дьо Тамерман.

Министърът на просветата Жан-Мишел Бланке се изказа отрицателно за инициативата, а десният депутат от “Републиканците” Ксавие Бретон осъди поправката като произтичаща от “политическо коректно мислене, което не отговаря на реалността”.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Подари настроение по най-забавния и невиждан досега начин в България (СНИМКИ)

Арест за крадла, тарашила апартаменти във Варна