in

Варненски смелчага ще плува в леденото море в помощ на сираци (ВИДЕО)

Снимка: Facebook

Варненецът Емил Атанасов, който миналата година пръв стигна до богоявленския кръст в морето, а тази зима за първи път съчета Йордановден с благотворително плуване, отново ще влезе в ледените води за добра кауза.

В събота с риск за здравето и живота си 33-годишният мъж ще направи опит да преплува разстоянието от 2200 метра от четвърта до първа буна на варненския плаж без неопренов костюм, който да пази тялото му топло. Единствената екипировка, с която Емил ще се хвърли в предизвикателството, са плувна шапка, очила и бански. Смелчакът ще има подкрепата на съпътстващи лодки, медицински екип и спасители.

Очаква се температурата на морската вода да бъде 3 – 4 градуса. Такава дистанция е преодолявана в такива условия само веднъж в историята на спорта, твърдят от благотворителната организация за плуване в открити студени води „Отвъд предела“.

Целта на плувеца полупрофесионалист е събиране на средства за три от варненските домове за сираци. Според организаторите вече е намерен спонсор, който ще дари половин тон храни за децата, пише kmeta.bg.

Стартът на благотворителното плуване е в събота от 12.00 ч. на четвърта буна, планираният финал ще е около 13.00 ч. на първа буна.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.