in

Мъж открадна кола във Варна и поиска откуп от собственика ѝ

Снимката е илюстративна

Служители на ОД на МВР – Варна задържаха 45-годишен мъж, откраднал автомобил и поискал откуп за връщането му.

Действията по разследване на престъпното деяние са ръководени и координирани от Районна прокуратура – Варна, съобщават от пресцентъра на полицията.

В началото на месец февруари е постъпил сигнал за откраднат лек автомобил „Мазда“, паркиран пред частен дом на ул. „Радецки“.

При последвалите оперативно-издирвателни дейности той е установен.

В хода на действията по разследване на случая става ясно, че автомобилът трябва да бъде върнат срещу заплащане на откуп.

На 13 февруари около 18:30 часа, непосредствено след взимане на парите и преместване на автомобила, са задържани трима мъже. Един от тях – С.Д. (45 г.) е добре известен на МВР и осъждан. Той е задържан първоначално за срок до 24 часа, а след това за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

По случая има образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна. На С.Д е повдигнато обвинение.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.