in

В „Аспарухово“ не искат нови строежи

Жителите на „Аспарухово” имат много и различни визии за развитието на парка в района.

По време на специално организирана дискусия в читалище „Просвета” се обсъждаше Подробния устройствен план на крайморската градина. Той беше одобрен от постоянната комисия по „Архитектура” и влезе за разглеждане на последното пленарно заседание на Общинския съвет. По-късно беше оттеглен от главния архитект на Варна Виктор Бузев, който също присъства на обществената дискусия.

Проектът за парка предвижда обособяване на зелени площи, детски площадки, спортни игрища, атракционни обекти, информационен център, заведение за хранене, открита сцена за културни мероприятия, както и общинския детски център, насочен към морското дело. Жителите на „Аспарухово“ обаче имат друга представа за това, как трябва да изглежда „Аспаруховия парк”. Те не искат автомобили и голям паркинг. Не желаят високо строителство. Настояват да се направи екологична оценка на ПУП и да се защити блатото около прабългарското селище „Фанагория“.

Присъстващите искат зелени площи, скептични са към новото, което не приема старото, а го руши и вдига модерни сгради.

Най-много ги притеснява незнанието какво ще се прави. Според тях никой не обяснява предстоящото.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/