in

Днес обсъждат бъдещето на парка в Аспарухово

Снимка: visit.varna.bg

Публична дискусия за бъдещето на парка в квартала организира инициативен комитет „Аспарухово“.

Срещата е насрочена за 11 ч. днес и ще се проведе в читалище „Просвета“ с участието на главния архитект Виктор Бузев. Там гражданите ще обсъдят Подробния устройствен план (ПУП) и Плана за регулация и застрояване (ПРЗ) на „Аспарухов парк“, който предстои да бъде гласуван по-късно през тази година от Общинския съвет в морската столица.

ПУП-а за парка щеше да бъде гласуван още в края на миналия месец, но по молба на Бузев, гласуването беше отложено. Мотивът затова беше, че той и неговите колеги все още не са готови с резултатите от изследвания, за които настояха геодезисти и граждани.

Проектът за парка предвижда обособяване на зелени площи, детски площадки, спортни игрища, атракционни обекти, информационен център, заведение за хранене, открита сцена за културни мероприятия, както и общинския детски център, насочен към морското дело. Варненци обаче стоят твърдо против застрояването на парка. Според тях предвидените паркоместа покрай плажа ще затруднят предвижването на пешеходците, каквато е ситуацията с Алея първа.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.